Woodyland, Градинско микадо

Woodyland, Градинско микадо

Производител :Woodyland
Код на продукта :91411t
Наличност :В наличност
Цена : 25,90лв.
Количество :     - или -   Добави в Желани

Градинското "Микадо" се състои от 31 клечки, които се пръскат върху поляната или друга равна повърхност. 

Целта е играчите да съберат най-голям брой клечки, без при изваждането на някоя от тях да съборят или помръднат останалите. Всяка клечка носи различни точки и се различава от останалите по цвят. 

Играят 2-4 души. 

Първият играч събира всички пръчици и ги хваща с ръката си така, че те да останат отвесно между показалеца и палеца. След това с рязко отваряне на ръката пуска пръчиците на масата. 

Вторият играч се стреми да измъкне пръчиците една по една,без да мръдне някоя от останалите пръчици. Пръчиците могат да се събират с една или две ръце, като се хващат за двата остри върха, чрез натискане на острите краища или с помощта на вече изтеглена пръчица. Когато играчът допусне грешка, прекъсва играта, след което започва слевдащият. 

Така последователно се редуват вички играчи до свършване на пръчиците. При втората игра, пръчиците се пускат от втория играч и пръв играе третият. 

Играта продължава, докато всички играчи се изредят при пускането на пръчиците. След завършване на играта всеки сборува точките от събраните пръчици.

Размер: 90 см.

Играчката е подходяща за деца над 4 години.